Hoogwater

Geplaatst op

Enthousiast geworden van het project Waterpas komen de kinderen in groep 7/8 nog een keer terug voor een verdere verdieping. Ook dit programma sluit prima aan op de kerndoelen voor het basisonderwijs, onderdeel ‘Oriëntatie op jezelf en de wereld’.

We gaan weer praktisch aan de slag, maar nu staan de techniek van bemaling, de industriële revolutie, waterkwaliteit en bodemgebruik centraal. Ook de stoommachine komt nog een keertje terug. Een gevarieerd programma met verrassingen!. U krijgt ruim van te voren een handleiding toegestuurd met informatie over het project en over de voorbereiding die nodig is voor het bezoek aan het gemaal.

Het circuit wordt begeleid door vrijwilligers van de Historische Vereniging Capelle aan den IJssel, die tussendoor de kinderen heel wat kunnen vertellen over het gemaal en de polder. We verwachten dat de school een leerkracht en minstens 2 begeleiders meebrengt.

  • Doelgroep: Groep 7 en 8.
  • Locatie: Historisch Museum/Jan Anne Beijerinck Gemaal, Bermweg 13, Capelle aan den IJssel.
  • Duur: Ca. 1,5 à 2 uur op donderdagochtend of -middag.
  • Kosten: € 50,– per groep.
  • Groepsgrootte: Tot 28 leerlingen. Is de groep groter dan 28 leerlingen, dan graag tevoren overleg met de Coördinatie Educatie.
  • Bijzonderheden: De school neemt de leerkracht en 2 extra begeleiders mee!!

De HVC houdt graag rekening met de jaarplanning van uw school.
Als u bij de aanmelding aangeeft wanneer HOOG WATER aansluit bij uw lessen probeert de HVC daar rekening mee te houden. Voorkeur heeft het voor- en najaar aangezien enkele proefjes buiten plaats vinden.

Coördinatie Educatie
Anneke Specht
annekespecht@live.nl
010-2847909